Παρουσίαση Προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας - 2014 - (σχολεία κ.Κ.Τσαπουρνά)

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

 

 

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ

Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

-----

Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Ταχ. Δ/νση:

Σαπφούς 44

Τ.Κ. – Πόλη:

54627, Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες:

Τσαπουρνάς Κωνσταντίνος υπ. ΣΕΠ στο ΚΕΣΥΠ Λ.Πύργου τηλ.2310230613

Τηλέφωνο:

2310 503900

Φαξ:

2310 503705

Ιστοσελίδα:

http://dide-a.thess.sch.gr

E-mail:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. "> Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

-----

 

 

 

 

 

 

 

 

Θεσσαλονίκη, 08 - 04 - 2014

αριθμ. πρωτ.: 12007

 

 

 

ΠΡΟΣ

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝ.:

 

Διευθύντριες και Διευθυντές

Σχολικών Μονάδων Ευθύνης

του κ. Κ. Τσαπουρνά, υπεύθυνου ΣΕΠ

στο ΚΕΣΥΠ Λευκού Πύργου

 

 

 

 

Διεύθυνση Συμβουλευτικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων του Υ.ΠΑΙ.Θ.

 

Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Σχολικοί Σύμβουλοι Κεντρικής Μακεδονίας

 

Αντιδήμαρχο Σχολικής Μέριμνας & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης κ.Καρούμπη Αντώνη

 

Πρόεδρο 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος κ.Σοφία Σαμαρά

 

Πρόεδρο Επιτροπής Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε.Ανατολικής Θεσσαλονίκης κ.Βορβή Ιωάννα

 

ΚΕ.ΣΥ.Π. Λευκού Πύργου

Υπεύθυνους/ες Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής, Πολιτιστικών, Αγωγής Υγείας για τα σχολεία ευθύνης Σ.Ε.Π. κ.Τσαπουρνά ως προς την ενδεχόμενη διαθεματική διεύρυνση του προγράμματος της Υιοθεσίας την επόμενη σχολική χρονιά)

 

 

ΘΕΜΑ: «Ημερίδα παρουσίασης των Προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας (Π.Α.Σ.) των σχολικών μονάδων περιοχής ευθύνης του κ. K. Τσαπουρνά, υπευθύνου Σ.Ε.Π. στο ΚΕ.ΣΥ.Π. Λευκού Πύργου»

 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Σ.Ε.Π.Ε.Δ. (Αρ.163790/Γ7/31-10-2013) του Υ.ΠΑΙ.Θ. υλοποιούνται τα Προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την προβολή των οποίων, διοργανώνεται ημερίδα παρουσίασης από τον υπεύθυνο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Π.) στο Κέντρο Συμβουλευτικής Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Λευκού Πύργου κ. Κωνσταντίνο Τσαπουρνά.

Επιπροσθέτως κατά την διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιασθούν η φιλοσοφία και τα αποτελέσματα του πρωτοποριακού προγράμματος «Υιοθετώ, χώρο εργασίας της ειδικότητάς μου» που σχεδίασε ο κ.Κωνσταντίνος Τσαπουρνάς και υλοποίει η Διεύθυνσή μας με την συνεργασία της Αντιδημαρχίας Σχολικής Μέριμνας & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, εντός του θεσμικού πλαισίου των Προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας (Π.Α.Σ.). Σκοπός της παρουσίασης του νέου προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών στην φιλοσοφία της υιοθεσίας ενός εργασιακού χώρου υπό το θεσμικό πλαίσιο της Αγωγής Σταδιοδρομίας, η οποία μπορεί να ενταχθεί στοχευμένα ως δράση ενός σχολείου τόσο στο διαθεματικό πλαίσιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων όσο και σε άλλες θεσμικές εξωστρεφείς δράσεις της σχολικής μονάδας, με ενδεχόμενη την διεύρυνσή του σε περισσότερα σχολεία την επόμενη σχολική χρονιά.

Η ημερίδα θα υλοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Τούμπα, την Τετάρτη 30-4-2014 και ώρες 8.45π.μ. έως 13.00μ.μ., σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί το οποίο διαμορφώθηκε με βάση την χρονολογική σειρά παραλαβής των προτάσεων συμμετοχής των σχολικών μονάδων στο e-mail του ΚΕ.ΣΥ.Π. Λευκού Πύργου:

8.45-9.15

Προσέλευση-Χαιρετισμοί

Χαιρετισμός Δ.Δ.Ε.Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης Αντώνης Καρούμπης

Πρόεδρος 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος Σοφία Σαμαρά

Πρόεδρος Επιτροπής Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης – Σχολική Σύμβουλος ΠΕ02 Βορβή Ιωάννα

Υπεύθυνος ΣΕΠ Τσαπουρνάς Κωνσταντίνος:

Παρουσίαση του προγράμματος:«Υιοθετώ, χώρο εργασίας της ειδικότητάς μου»

Σχολική Μονάδα

Εκπαιδευτικοί

Τίτλος Προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας

9.15-9:30

31ο ΓΕ.Λ. Θεσ/νίκης

Μεταλλινός Σπυρίδων (Δ/ντής)

ΒοΪδομάτη Γλαύκη

Ευστρατιάδου Άννα

Κοντολέτα Μαρία

 

« Επαγγέλματα και διευρυμένες προοπτικές απασχόλησης»

 

9.30-9.45

15ο ΓΕ.Λ. Θεσ/νίκης

ΜΑΚΡΗ ΑΓΟΡΙΤΣΑ – ΠΕΤΡΑΚΟΓΛΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΗ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ)

9.45-10.00

15ο ΓΕ.Λ. Θεσ/νίκης

ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ- ΣΑΧΠΑΤΖΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

10.00-10.15

32ο ΓΕ.Λ. Θεσ/νίκης

ΒΑΦΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΛΙΚΗ

ΠΕΥΚΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (Δ/ντής)

ΦΥΛΟ, ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ, ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

10:15-10:30

15ο ΕΠΑ.Λ.

Θεσ/νίκης

I.Φελέκης, Μ. Καντάρη

Τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την επιστήμη των Ηλεκτρονικών. Η σημερινή κατάσταση στην ελληνική αγορά εργασίας – Υιοθεσία του Τμήματος Μηχανογραφικής Υποστήριξης

10:30-10:45

15ο ΕΠΑ.Λ.

Θεσ/νίκης

Γ. Αμανατιάδου

 

Επαγγέλματα σχετικά με την Ηλεκτρολογία. Η ελληνική αγορά εργασίας - Υιοθεσία των Τμημάτων Συντήρησης Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων & Ηλεκτροφωτισμού & Φωτεινής Σηματοδότησης

10:45-11:00

3η ΕΠΑ.Σ. Θεσ/νίκης

Ολυμπία Κεχαγιά (Δ/ντρια)

Γεώργιος Νεράντζης

Επαγγέλματα που εμπλέκονται στην παραγωγή ενός μουσικού CD. Καλλιτεχνικές ανησυχίες και αναζήτηση της επαγγελματικής ταυτότητας δημιουργών και καλλιτεχνών – Υιοθεσία του χώρου του δώματος των εργαστηρίων του 4ου Ε.Κ. & του Τμήματος Κατασκευών Δημοτικών Κτιρίων & Αναπλάσεων Κοινοχρήστων Χώρων

 

11:00-11:30

Διάλειμμα - Περιήγηση στο Κέντρο Πολιτισμού

 

11:30-11:45

6ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ.

Θεσ/νίκης

Χρήστος Μανώλης

 

Δημιουργία Δυναμικής Ιστοσελίδας με θέματα αγοράς εργασίας, προκηρύξεις, επιμορφώσεις, αγγελίες – Υιοθεσία των Τμημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού & Παρακολούθησης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων

11.45-12.00

6ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ.

Θεσ/νίκης

Βουλγαρίδης Θεολόγης

 

Εικονική επιχείρηση υποστήριξης υπολογιστικών συστημάτων σε υλικό και λογισμικό – Υιοθεσία της Διεύθυνσης Κέντρων Εξυπηρέτησης Πελατών

12.00-12.15

Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης

Πιλωνά Αναστασία

Δημιουργώ τον Προσωπικό μου φάκελο (portfolio)

12.15-12.30

1ο ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΓΑΠΙΑΔΟΥ (Δ/ντρια), ΦΑΧΑΝΤΙΔΗΣ, ΜΑΤΤΑΣ

ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΜΕ

12.30-12.45

11o ΓΕΛ ΘΕΣ/ΚΗΣ

Βλαχόπουλος Στέργιος Γκούμας Ιωάννης (Δ/ντής)

Ποια ομάδα προσανατολισμού θα ακολουθήσω στη Β΄ Λυκείου;

12.45-13.00

7ο Γυμνάσιο Θεσ/νίκης

Στανιμεροπούλου Φωτεινή

Μητρική και ξένη γλώσσα / ξένες γλώσσες ως επαγγελματικά εργαλεία

 

Στην ημερίδα καλούνται να μετέχουν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί που παρουσιάζουν Π.Α.Σ. σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα καθώς και το σύνολο ή ολιγομελές τμήμα της αντίστοιχης ομάδας μαθητών/τριων.

Η συμμετοχή μαθητών/τριών διαφορετικών τάξεων και σχολείων σε κοινή εκδήλωση καθώς και η εμπειρία που θα αποκτήσουν τα μέλη των ομάδων παρουσιάζοντας την εργασία τους αλλά και παρακολουθώντας την εργασία άλλων σχολείων σε θέματα Αγωγής Σταδιοδρομίας, αποτελούν σημαντικό πεδίο γνώσης και ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών τους.

Παρακαλούνται οι Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων για την οργάνωση της συγκεκριμένης ημερίδας όπως και για τις θεματικές ενότητες των προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας που θα παρουσιασθούν καθότι εκτός των άλλων, καλύπτουν σημαντικά στοιχεία επαγγελματικού προσανατολισμού και πληροφόρησης σχετικά με την επιλογή ομάδας προσανατολισμού στο Λύκειο.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ληφθεί η σχετική μέριμνα για τη μετακίνηση των μαθητών/τριων και την υλικοτεχνική (Η/Υ, βιντεοπροβολέας) υποστήριξη της παρουσίασης του προγράμματος κάθε σχολείου, καθότι οι ηλεκτρονικές συσκευές προβολής που λειτουργούν στο χώρο υποστηρίζουν την προβολή εργασιών μόνο σε DVD και όχι σε stick. Στο αμφιθέατρο του Κέντρου λειτουργεί βιντεοπροβολέας μόνιμα συνδεμένος σε DVD-Player χωρίς να παρέχεται δυνατότητα σύνδεσης άλλου φορητού υπολογιστή ή ανάγνωση stick. Οπότε σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει η ομάδα παρουσίασης να έχει τον δικό της εξοπλισμό.

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί να μεριμνήσουν για την έγκαιρη προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών/τριών σύμφωνα με το γενικό πρόγραμμα της ημερίδας και όχι με τον χρόνο παρουσίασης του προγράμματος του σχολείου τους καθότι έχει προβλεφθεί ο σχετικός χρόνος μετακίνησης από και προς το Κέντρο Πολιτισμού. Στους εκπαιδευτικούς που θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής από την Διεύθυνσή μας.

Παρακαλούνται οι Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων που δεν μετέχουν στην ημερίδα παρουσίασης, να διευκολύνουν την προσέλευση εκπαιδευτικών Σ.Ε.Π και συνδέσμων επικοινωνίας, σε όποια μονάδα τεθεί σχετικό αίτημα χωρίς δεν επηρεάζεται το ημερήσιο πρόγραμμα διδασκαλίας του σχολείου.

 

 

H Διευθύντρια της

Δ.Δ.Ε. Αν. Θεσ/νίκης

 

 

Δρ. Άλκηστις Ζερβοπούλου

 

Φυσικός Ρ/Η