Δελτίο Τύπου Συνάντησης για την Ειδική Αγωγή

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Θεσσαλονίκη, 27-05-2015

_____________________________________________________________

ΘΕΜΑ: «Συνάντηση συνεργασίας εκπαιδευτικών φορέων Συμβουλευτικής Προσανατολισμού και Ειδικής Αγωγής στα πλαίσια ευρύτερης υποστήριξης μαθητών/τριών με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες καθώς και στην προετοιμασία τελειοφοίτων/αποφοίτων των σχολείων Ειδικής Αγωγής για την είσοδό τους στην Αγορά Εργασίας».

 

Την Τρίτη 26-5-2015 και ώρα 10.00πμ στο ΚΕΣΥΠ Λευκού Πύργου (Εθνικής Αμύνης 8),   πραγματοποιήθηκε άτυπη, επιστημονική συνάντηση εκπαιδευτικών φορέων Συμβουλευτικής Προσανατολισμού και Ειδικής Αγωγής που συντόνισε η Σχολική Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής της 7ης Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας κ. Πατσίδου-Ηλιάδου Μαρίνα και διοργάνωσαν υπεύθυνοι ΣΕΠ από τα ΚΕΣΥΠ Λευκού Πύργου και Νεάπολης. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και η κατάθεση προτάσεων από όλους τους συμμετέχοντες φορείς σχετικά με τις προοπτικές βελτίωσης των υπηρεσιών Συμβουλευτικής Προσανατολισμού των ΚΕΣΥΠ που αφορούν:

  1. Μαθητές/μαθήτριες των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής της περιοχής ευθύνης τους, καθώς και μαθητές/τριες που ανήκουν στην τυπική εκπαίδευση, εμφανίζουν ιδιαίτερες δεξιότητες ή/και ήπια χαρακτηριστικά ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών και συνεχίζουν την φοίτησή τους στα γενικά σχολεία,
  2. Τελειόφοιτους και απόφοιτους σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την ουσιαστική προετοιμασία και την συνέχιση της εκπαίδευσης/κατάρτισης, την είσοδό τους στην Αγορά Εργασίας με προσανατολισμό στην αξιοποίηση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων τους καθώς και στην προσαρμογή των ειδικών αναγκών στις πραγματικές εργασιακές συνθήκες.

Προσκλήθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ., του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του τμήματος Π.Ε.ΣΥ.Π. της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (παράρτημα Θεσσαλονίκης), του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής ΙΝΑΑ (Πεύκων), του 1ου Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης, του Ι.Ε.Κ. Ειδικής Αγωγής, των Α` & Β` ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Θεσσαλονίκης, των Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής & Δυτικής Θεσσαλονίκης, του Δημοσίου Ειδικού Γυμνασίου της Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης καθώς και υπεύθυνοι ΣΕΠ από τα ΚΕΣΥΠ Θέρμης & Λαγκαδά.  

Η πρώτη συνάντηση συνεργασίας των παραπάνω φορέων κρίθηκε επιτυχημένη και θα συνεχιστεί στο επόμενο σχολ. έτος 2015-16.